Geluk,
daar kun je aan werken

Iedereen worstelt wel eens met lastige situaties. Thuis of op het werk. Daar is niets vreemds aan. Tenzij dit jouw functioneren belemmert. Dat merk je doordat je vaker conflicten hebt, twijfelt aan de keuzes die je maakt, steeds stress ervaart en er zelf niet zo goed uitkomt. Steun van een professionele coach of counselor van Kernsupport biedt in zo’n situatie uitkomst.

Kies nu voor verandering!

Coaching

Coaching is nuttig bij problemen. Een coach kan je ook helpen een hoger doel te bereiken. Veel topsporters maken bijvoorbeeld gebruik van een coach om zichzelf beter te leren kennen. Hierdoor verbeteren hun prestaties. De gecertificeerde coaches van Kernsupport bieden in een vertrouwelijke sfeer resultaatgerichte, professionele coaching trajecten aan. Persoonlijke groei staat daarbij centraal. Je blijft jezelf ontwikkelen.

Counseling

Via counseling brengen wij je technieken bij om zelf oplossingen te vinden, ontwikkel je (nieuwe) vaardigheden en leer je al jouw capaciteiten optimaal te benutten. De begeleiding richt zich ook op het vergroten van zelfmanagementvaardigheden om terugval te voorkomen. Investeer in jouw gezondheid en kijk met vertrouwen naar de toekomst.

Hypnotherapie

Werken met de kracht van je onderbewustzijn!

Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn. Een soort sterke focus. Het is een toestand van geconcentreerde aandacht. Daardoor maak je je los van je omgeving en ga je op in je innerlijke wereld. Is er ruimte voor vragen of aandachtspunten die er in je onderbewuste spelen. De hypnotherapeut krijgt met behulp van een sterke focus rechtstreeks toegang tot je onderbewustzijn. Daardoor kun je aanvaardbare en gewenste veranderingen in je onderbewustzijn vastleggen.

Een hypnose sessie vindt alleen plaats als jij dat zelf wil. Alle hypnose is immers zelfhypnose. Terwijl je in hypnose bent, blijf je in staat om te beslissen over je eigen wil. Er is een beschermend deel in jezelf dat ervoor zorgt dat je alleen aanvaardbare veranderingen opneemt.

De kracht van hypnose inzetten bij therapie

Binnen Kernsupport zetten we hypnose in om mensen (weer) te leren ontspannen. Daardoor kan herstel plaatsvinden bij mentale of fysieke klachten. Daarnaast is hypnose ook een krachtige techniek om bij bijvoorbeeld de verwerking van traumatische of vervelende ervaringen of bij belemmerende overtuigingen en emoties.

 

Neurotransmitters

Wat zijn neurotransmitters?

Je hersenen zijn betrokken bij alles wat je doet, denkt, zegt en voelt. Je kunt ze vergelijken met een controlekamer: ze besturen, registreren en analyseren voortdurend om alle taken goed te laten verlopen. Neurotransmitters zijn onmisbare signaalstofjes in de hersenen. Zij geven zenuwimpulsen door aan je hersenen en je lichaam. Ze zijn betrokken bij je motoriek, immuniteit, emotionele expressie en pijnbeleving.

Het optimaal functioneren van de neurotransmitters leidt tot het goed functioneren van je geheugen, alertheid, emotionele stabiliteit, goed kunnen leren en presteren en ontspannen. Een tekort aan neurotransmitters leidt tot een verminderd herstelvermogen. Je merkt dat aan gevoelens van angst, depressie, burn-out, onvoldoende controle over emoties, vermoeidheid en verminderd zelfvertrouwen.

Stress-burn-out begeleiding

Een beetje werkdruk is niet verkeerd. Onder invloed van tijdelijke stress lever je namelijk de beste prestaties. Het is een oerinstinct om in dreigende situaties te kunnen overleven. Echter, wanneer er te lang druk op de ketel staat, blijft het lichaam in deze overactieve stand staan. Dit geeft lichamelijke en geestelijke problemen. De eerste symptomen zijn vooral ‘vage’ klachten (geheugenproblemen, slecht slapen, prikkelbaar, maagproblemen). Deze klachten kunnen op termijn leiden tot uitputting: een burn-out. Pak de klachten aan. Zo kom je weer in balans.

Kernsupport begeleidt professionals bij burn-out, overwerktheid en andere stress-gerelateerde zaken. Door het herstellen van de neuro-hormonale balans verminderen symptomen. Wij weten welke maatregelen noodzakelijk zijn om dit te realiseren. Denk aan het reduceren van stressoren, conditieverbetering, attitude- en gedragsveranderingen. De begeleiding richt zich ook op het vergroten van zelfmanagementvaardigheden om terugval te voorkomen.

Investeer in je gezondheid en kijk met vertrouwen naar de toekomst.

Trauma verwerking EMDR

Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR) is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Dit kan een schokkende ervaring zijn, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Het kunnen ook andere ervaringen zijn die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven zoals pesterijen of misbruik in de jeugd. Als deze in het hier-en-nu nog steeds invloed hebben, kan de methode gebruikt worden.

Onze werkwijze

Het traject start met een intakegesprek, waarin we de gebeurtenis en klachten doorlopen. Daarna bepaalt de coach met welk EMDR-protocol wij of zij werkt. Bij deze methode maakt men gebruik van oogbewegingen en geluid. Het doel van de EMDR-begeleiding is het op gang brengen van natuurlijke verwerkingssysteem, waardoor emoties en spanningen afzwakken of zelfs verdwijnen.

Meer informatie over EMDR therapie >

Psychische begeleiding

De experts van Kernsupport zijn gespecialiseerd in psychische begeleiding. Onze persoonlijke benadering is erop gericht dat je tevreden én sterker de deur uit gaat. Mensen die met vertrouwen en plezier in het leven staan functioneren beter. Daarom is het belangrijk te investeren in het creëren van balans. Bijvoorbeeld door te onderzoeken waar belemmeringen zitten of waar klachten vandaan komen, want soms hebben deze een diepere achtergrond.

We bieden hulp bij:

  • depressie
  • lusteloosheid
  • dwangstoornissen
  • angst- en paniekaanvallen
  • rouwverwerking
  • vergroten zelfvertrouwen
  • persoonlijke en sociale ontwikkeling

Onze werkwijze

Het traject start met een intakegesprek. Kernsupport zoekt samen met jou de balans door het bespreken van persoonlijke ervaringen. Daarna stellen we samen een plan van aanpak op en gaan we aan de slag met diverse methoden, inzichten, omgevingsfactoren en andere invloeden. Welke elementen dat zijn en in welke mate deze terugkomen, verschilt per persoon. Daarom is onze coaching altijd maatwerk.

Vergoedingen

Voor veel mensen bestaat de mogelijkheid om een vergoeding te krijgen van de zorgverzekering voor de begeleiding door Kernsupport.

Emine Bekar is aangesloten bij de NFG en RBCZ. Zij is tevens aangemeld voor WKKGZ-registratie. Dit betekent dat er de mogelijkheid bestaat dat je via jouw ziektekostenverzekering een vergoeding kunt krijgen voor de psychosociale dienstverlening.

Je komt mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding als je aanvullend verzekerd bent en Alternatieve zorg in je pakket hebt. Lees hiervoor zorgvuldig de (aanvullende) polis van jouw zorgverzekeraar. Het kan zijn dat bepaalde vormen van hulpverlening of therapievormen zijn uitgesloten. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van de NFG.

Ook kun je informeren bij de gemeente naar een AWBZ-vergoeding (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) of persoonsgebonden budget. Soms zijn er ook mogelijkheden via andere uitkeringsinstanties.


Kernsupport

Kernsupport